Sa shpesh duhet të bëni seks në bazë të moshës suaj? Zbulojeni!

Seksi është i shenjtë, por jo më një sekret. Në botën e sotme, njerëzit po flasin akoma më shumë rreth seksit. Të gjithë duan të dinë se sa shpesh mund të bëjnë seks sipas moshës së tyre, ashtu siç të gjithë besojnë se seksi është i lidhur me një jetesë të shëndetshme. Në fund të fundit e gjithë bota ekziston prej seksit.

Të gjithë e dimë se seksi ul presionin e gjakut, ul nivelin e stresit e të ankthit dhe na ndihmon të bëjmë një gjumë të mirë. Por, ka akoma më shumë rreth faktorit të moshës, se sa seks duhet të bëjë një person bazuar në moshën e tij/saj.
Atëherë, ne po ju sjellim një vështrim se sa herë duhet të bëni seks sipas moshës suaj.
Mosha 18 – 29 vjeç
Çuditërisht të rinjt që janë në këtë kategori të moshës, bëjnë më shumë seks. Sipas një raporti mbi një mesatare, ata kryejnë marrëdhënie seksuale 112 herë në vit, që është dy herë në javë.

Mosha 30 – 39 vjeç
Tridhjetë është mosha kur jeta merr një kthesë, ku karriera, martesa, fillimi i një familje bëhet një faktor kryesor, por shumë prej tyre qëndrojnë jashtë kësaj zone. Njerëzit bëjnë seks 86 herë në vit, që është 7 herë në muaj, shumë normale.

Mosha 40-49 vjeç
Njerëzit në të 40-at e tyre kanë seks gati 69 herë në vit, pothuajse 5 herë në muaj.

Mosha 50+
Duke mos harruar njerëzit mbi moshën 50 vjeçare, janë ata që shpesh kanë seksin më të mirë në gjithë jetën e tyre, pasi ata kanë më shumë kohë të lirë në dorë. Më parë ata u përqëndruan në rritjen e fëmijëve. Dhe çiftet që janë në kategorinë e moshës 60 dhe 70, vazhdojnë të jenë shumë aktive seksualisht.
Supozoni se nuk jeni brenda raportit mesatar të seksit?
Ju lutemi mbani në mend se këto shifra janë të gjitha mostër nga një studim i njerëzve minimalë. Dhe disa nuk duhet të përshkruajnë jetën tuaj seksuale. Por në qoftë se ju shqetëson dhe ka ngritur një pasiguri brenda jush, atëherë vetëm shkoni përpara dhe e ndani atë me partnerin tuaj, ai patjetër do të ketë një efekt pozitiv në marrëdhënien tuaj.

Pse ka rëndësi?
Nuk ka rëndësi shkencore për sasinë e seksit që keni këtu, nuk ka rëndësi. Nuk ka nevojë për të goditur një objektiv të caktuar, por duhet të siguroheni që martesa juaj dhe marrëdhënia të përmbajnë jetë të kënaqshme seksuale.

Një këshillë se si të përmirësoni jetën tuaj seksuale
Natyrisht, keni marrëdhënie seksuale me maksimumin që mundeni, sepse shpesh çiftet që kanë seks 2-3 herë në javë mbeten më të lumturit. Minimumi është një herë në muaj, mesatarja duhet të jetë një herë në javë, dhe do të ishte mirë nëse është 3-5 herë në muaj.

Jo vetëm seks, por puthja dhe përqafimi gjithashtu luajnë një rol jetësor
Ata që shpesh kënaqen në puthje apo përkëdhelje janë raportuar të jenë më të kënaqur me jetën e tyre seksuale. Dendësia e dashurisë dhe gjinisë zhduket nëse jeni shumë së bashku kështu, përpiquni të jeni larg dhe filloni të zhdukeni njëri-tjetrin. Më tej, jeta më e mirë seksuale.

Postoni Komentin Tuaj

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*