Ndërtimi i shkollave të reja në Tiranë, si e argumenton Bashkia koncesionin 60 mln euro

Studimi i fisibilitetit për ndërtimin e 17 shkollave të reja në Tiranë që do të kushtojë 60 milion euro është duhe  marr në konsiderat ndryshimin e popullësis në kryeqytet.  Parashikohet një shkollë 9-vjecare cdo 600 banorë dhe cdo shkollë  e mesme cdo 9000 banorë

Nga analiza  rezulton se për  ti dhenë fund problemit të mbipopullimitë të shkollave dhe mësimit me dy turne, Bashkia e Tiranës  po mendon për ndërtimin e  e 17 shkollave te reja, 10 shkolla  9-vjecare dhe 7 shkolla te mesme

Investimet për ndërtimin e shkollave të reja gjatë viteve të fundit ka qënë jo më shumë se 500 milion lekë.

Per te garantuar realizueshmërin e ndertimit të shkollave  është menduar të përdoret një qasje më inovative me kosto efektive duken kombinuar projektimin,  financimin, ndërtim  në një kontratë të vetme prokurimi

 

Image result for shkollat ne tirane

Postoni Komentin Tuaj

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*