Sociale

Temperaturat e larta rrezikojnë shëndetin mendor

Temperaturat e larta sjellin çrregullim të neutransmetuesve, duke sjellë rëndim të gjendjes fizike dhe psikologjike, për pasojë kjo është periudha kur problemet e shëndetit mendor rëndohen. Sipas ekspertëve, gjatë verës shtohet numri i personave që kërkojnë ndihmën e mjekut psikiatër. Psikologia Adela Lamçe thotë se në spitalin psikiatrik “Sadik Dinçi” […]

Basha takohet me të rinjtë e shoqërisë civile, Gorica: Të reagoi politika, trevat shqiptare janë lënë në harresë, po i mohohet integriteti rinisë.

  Prej disa ditësh një grup aktivistësh të shoqërisë civile dhe jo vetëm kanë mbajtur në Tiranë një konferencë në lidhje me sfidat e të rinjve shqiptar në Ballkan. Gjatë kësaj konference ata janë njohur me njëri tjetrin dhe me problematikat që kanë trevat shqip folëse, kryesisht Presheva. Të rinjtë […]

Rinia shqiptare bëhet bashkë: Në Preshevë është sfidë të jesh i ri i këtij Kombi

Një organizim tepër i rëndësishëm ka ndodhur përgjatë ditëve të fundit në kryeqytet ndërmjet të rinjve shqiptar në Ballkan. Qendra e Politikave Rinore si një organizatë jo fitimprurëse ka zhvilluar një konferencë të përbashkët me prezencë të të rinjve nga Presheva, Maqedonia, Kosova, Mali i Zi dhe Camëria. Gjatë këtij […]

Deputetja Blerina Gjylameti në njësinë 6: Ndihma ndaj komunitetit është një prej misioneve tona më të rëndësishëm

  Deputetja e Partisë Socialiste Blerina Gjylameti ka qenë ditën e enjte pranë familjeve në nevojë të cilët janë pjesë e njësisë administrative numër 6 në kryeqytet. E shoqëruar nga administratori i kësaj njësie dhe Drejtori i Bashkëpronësisë në Bashkinë e Tiranës, deputetja Gjylameti i është drejtuar këtyre familjeve për të […]

Komenti prekës i të aktivistit Emiliano Lule: 17 vite më parë humba shikimin, sot ka vendimmarrës që më besojnë dhe dëgjojnë! Përse?

Emiliano Lule një nga aktivistët e njohur të shoqërisë civile, me anë të një postimi në ‘Facebook’ ka përkujtuar sot një nga ditët e jetës së tij e cila për të është tepër lënduese. Në 1 mars të 2001 Emiliano ka humbur shikim, ashtu sic dhe ai vetë shprehet. Për […]