Opinion

Nisma e Z. Erion Braçe duhet inkurajuar, mbështetur dhe përgëzuar, e aq më pak kritikuar dhe politizuar…

Nga Fejzo Subashi Ka ardhur koha, që pavarësisht bindjeve apo rrjeshtimit në luftën politike, çdo nismë apo vendim të Ministrave e të Qeverisë, ti shikojmë thjeshtë, politikisht, apo bardh e zi. Duhet përshëndetur Z. Berisha për informacionin në kohë rekord, që jep në rrjetet sociale. Por, qëllimi i lançimit masiv […]

Të moshuarit!

Nga Brahim Tusha Duhet të kujtojmë se ata na kanë linduar edhe rritur! Kujdesi i duhur i njerëzve të moshuar ka qenë një çështje intriguese për vite me rradhë. Sipas mendimit tim, kjo është një përgjegjësi familjare, në vendin e parë që të kujdeset për pleqtë e tyre kur të […]

Paragjykimi i introvertëve

Nga Merjeme Tota  Në ditët e sotme të kesh natyrë ekstroverte shikohet si një avantazh në mënyrën se si duhet të jemi duke harruar që të jesh introvert është po aq mirë në mos më shumë. A përballen personat me tendenca introvertike me paragjykim duke marrë parasysh që institucionet e […]

Faji jemi vetë!

Nga Brahim Tusha Dhuna në familje është një problem që prek miliona njerëz në të gjitha llojet e marrëdhënieve – martesat tradicionale, partneritetet e të njëjtit seks dhe marrëdhëniet ku nuk ka intimitet seksual. Departamenti i Drejtësisë i Shteteve të Bashkuara e definon dhunën në familje si “një model sjelljeje […]

Shkolla laike dhe praktikantët fetarë

Nga Matilda Dafku Pjesë të rëndësishme të gjithë jetës janë arsimimi dhe besimi. Në ditët e sotme cdo ditë shtohen besimtarët, por gjithashtu po shtohen kritikat dhe ndalesat që bëhen ndaj tyre. Kjo gjë ka arritur deri aty sa njeriut t’i ndalohet një e drejtë themelore, si e drejta për […]

Kriminel lind apo bëhesh?!

  Nga Gledis Lika Cdo dite na ka ndodhur te degjojme ne lajme apo te lexojme ne internet per krime te ndryshme si : u vrane x persona, u grabit nje banke apo u ngacmua seksualisht nje femije. Ne, si degjues apo lexues te nje lajmi na shkon ndermend perse […]

“Arma” më e fortë, VETËBESIMI

Nga Ermelinda Dida Ndodh të dëgjojmë shpesh teksa flitet për vetëbesimin dhe sesishumë njerëz shprehin mbi mënyrën e ndikimit që ka nëperformancën e tyre në aspekte të ndryshmetë jetës, por nga anatjetër ndodh të dëgjojmë sesi shumë njerëz luftojnë mungesën e vetëbesimit dhe sesi ky element I penalizon për të […]