Kuriozitete

Pyetja e pedagogut që bëri të shpërthej në lot studenten dhe auditorin në duartrokitje: “Burrin apo fëmijët, kë do më shumë?”

Një ditë, gjatë një leksioni psikologjie për studentët e masterit, profesori i tha klasës: “Le të luajmë një lojë!” Pastaj kërkoi një vullnetar… Një grua me emrin Sarah doli përpara. Asaj iu kërkua të shkruante emrat e 30 njerëzve më të rëndësishëm në jetën e saj në tabelë. Sara shkroi […]

Brenda bunkerit nëntokësor të Luftës së Dytë Botërore, që u shndërruar në vilë luksoze (Foto)

Bunkeri i fshehtë nëntokësor i ndërtuar gjatë Luftës së Dytë Botërore, mund të jetë vila më luksoze nëntokësore në Britani që mund të merret me qira. Të gjithë të interesuarit për të kaluar një vikend të paharruar brenda këtij bunkeri, duhet të paguajnë 20 dollarë për person për një natë. […]

A e dini arsyen pse kërcasin gishtat?

Shkencëtarët besojnë se tani kanë gjetur se çfarë i bën gishtat dhe nyjat tona të kërcasin. Një studim i ri, tregon se kjo ka të bëjë me shumë flluska të vogla që ndodhen brenda duarve tona. Shkencëtarët nga Universiteti Stanford, nga Kalifornia, përdorën një model matematikor për të zbuluar se […]