Ekonomi

Luksi i institucioneve shqiptare, blejnë limuzina e fuoristrada për drejtuesit, AKU 500 milion lekë automjete

  Sic duket drejtuesit e institucioneve në Shqipëri luksin e kanë priroritar. Kjo gjë vihet re  dukshëm tek kërkesat që këta kanë bërë në lidhje me blerjen e automjeteve të reja. Ndër to bie në sy Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, institucion ky që kërkon blerjen e 37 automjeteve me vlerë […]

Rekomandimi i Komisionit Evropian: Ulni borxhin publik

Komisioni Europian këshillon qeverinë shqiptare të vazhdojë politikën e uljes së borxhit publik dhe kredive të këqija duke përfituar nga momenti pozitiv i ekonomisë. Në vlerësimin e fundit për ekonomitë e vendeve kandidate, komisioni vëren se rritja ekonomike e Shqipërisë u përshpejtua më tej në gjysmën e parë të këtij […]

Akuza për qeverinë, deputeti i LSI: Në katër vite u justifikuat që lanit borxhet, po tani ku i çoni paratë?

Deputeti i LSI-së Përparim Spahiu ka reaguar me anë të një postimi në Facebook në lidhje me të ardhurat që mbledh qeveria dhe investimet që bëhen me to. Në statusin e tij Spahiu vë në dukje justifikimin në katër vitet e shkuara të qeverisë e cila gjithnjë ‘qahej’ për borxhet […]

Tallje me fondet publike, Bashkia Shkodër tender për mirëmbajtjen e web-it 2.5 milion lekë

  Jemi mësuar me disa veprime absurde nga ana e institucioneve shtetërore, por ndonjëherë bëhen dhe qesharak. Rasti konkret është ai i Bashkisë Shkodër. Redaksia e ‘rehatfare.al’ në një monitorim në lidhje me prokurimet publike ka konstatuar një tender qesharak në lidhje me këtë institucion, ku kërkon një mirëmbajtës të […]